JSM rond 6

Rondens vinnare Milton Pantzar. Foto: Lars OA Hedlund

Jung Min Seo slog slutligen av på takten något med en remi mot Felix Tuomainen. Spelet kretsade kring Jung Mins d-bonde. Var den en stark fribonde eller en svag isolani? I mittspelet var den snarast svag, närmare tidskontrollen stark. Så blev den bortbytt, men fick en ersättare. I det läget kunde det bara bli remi, även om Jung Min, likt Fischer, relativt länge försökte undvika sitt första poängtapp i tävlingen. Eftersom ingen av de närmaste förföljarna vann är dock turneringsläget oförändrat.

Santiago Grueso Cordoba ställde upp sig originellt som vit i sicilianskt mot Axel Berglind, och det föll väl ut. Med rockad åt olika håll prioriterade båda spelarna försvar framför angrepp, och vit fick t o m en lovande blockad på damflygeln. Efter att vit slagit en bonde något för tidigt hamnade han dock i fara, men klarade remi.

Hampus Sörensen spelade tämligen stillsamt mot Isak Stormes Benoniförsvar, och blev av med en viktig bonde. I slutspelet hittade han dock en försvarsuppställning, som motståndaren inte kunde rubba.

David Bit-Narva hamnade i stora svårigheter mot Kaan Kücüksari. Kaan ville utnyttja sitt löparpar, och gick från bonde över till två bönder under medan han letade efter ett sätt att sätta in stöten. Denna uteblev dock, men löparparet säkrade till slut i alla fall remi.

Rondens enda vinst stod Milton Pantzar för mot Tom Rydström. Rydström ockuperade centrum som svart i engelskt, vilket såg bra ut eftersom vit hade svårt att attackera bondekedjans bas. I slutspelet blev dock svart tvungen att retirera i oordning, och gav sig in på ett byte av två pjäser mot torn och bonde. Milton använde sina lättpjäser effektivt, hindrade allt samspel mellan de svarta pjäserna, och forcerade ner en fribonde.

Jung Min Seo leder på 5,5 poäng av 6, därefter Axel Berglind 4, Milton Pantzar, Kaan Kücüksari och Tom Rydström 3,5.

Tre ronder återstår, och i rond 7 möts:

Tom Rydström – Jung Min Seo

Axel Berglind – Hampus Sörensen

Kaan Kücüksari – Santiago Grueso Cordoba

Isak Storme – Milton Pantzar

Felix Tuomainen – David Bit-Narva

Lämna en kommentar