Mästare i problemlösning – Kjell Widlert

IM Kjell Widlert Foto: WFCC
IM Kjell Widlert Foto: WFCC

Lösning av schackliga problem alltså, dessvärre inte av den mer politiska sorten som världen lider av rent generellt. I vårt hörn av världen handlar det till exempel om lösningar av matt i två, tre drag – på tid, utan tekniska hjälpmedel. Poängtalen nedan kan, enligt domaren Indrek Aunver, komma att justeras marginellt – men inte så att det påverkar resultaten. Segrare i den av Svenska Problemschackklubben utlysta SM-tävlingen blev Kjell Widlert 60p av 60 möjliga som därmed försvarade titeln från Uppsala 2016, före Kaj Engström 52p och Jimmy Mårdell, 37p. I allmän klass, och därmed inte svensk mästare segrade Göran Wicklund på 29p av 40 möjliga, före Josip Vrabec, 23p och Dan Lundmark, 19p.

Kaj Engström, tvåa i SM-klassen Foto: Lars OA Hedlund
Kaj Engström, tvåa i SM-klassen Foto: Lars OA Hedlund
Jimmy Mårdell, trea i SM-klassen Foto: Lars OA Hedlund
Jimmy Mårdell, trea i SM-klassen Foto: Lars OA Hedlund

Lämna en kommentar