Martin Jogstad

Martin Jogstad Foto: Lars OA Hedlund
Martin Jogstad Foto: Lars OA Hedlund

Var bor du?
Bott och studerat i London sedan ett halvår tillbaka men är färdig och har flyttat hem till Eslöv igen.

Vad har du för familjeförhållanden?
Mamma, pappa och en äldre bror.

Hur lärde du dig schack?
Daniel(min bror) började spela. Eftersom jag var tvungen att göra allt som han höll på med hängde jag med till klubben. Trivdes direkt och fortsatte med schacket.

Hur länge har du spelat schack?
Sedan jag var fem.

Vad hade du varit om du inte varit schackspelare?
Förmodligen fotbollsspelare. Jag gav upp fotbollen för att kunna satsa på schacket. Har alltid kunnat kombinera sporterna men kände för ett drygt halvår sedan att det blev för mycket. Valet föll på schacket eftersom det är roligare, men intresset för fotbollen kommer alltid finnas kvar.

Läs mer om Martin Jogstad

Lämna en kommentar